Informatie over de HRD

HRDHRD

HRD Antwerpen is de officiëlle vertegenwoordiger van de Belgische diamantindustrie die de grootste diamantindustrie is in de wereld. De HRD is een regeringslichaam zonder winstbejag, deze is aangesloten aan de universiteit van Antwerpen. Zij zijn het enige diamant certificatiegezag die een erkenning van ISO hebben 9002. Het HRD certificaat is een wettelijk document binnen de Europese Unie.


 

Inleiding

De hoge Raad van de Diamant is een organisatie zonder winstbejag ten dienste van de Belgische diamanthandel en de industrie.

HRD niet alleen handelt aangezien de vertegenwoordiger van de diamantsector, de diverse afdelingen de diamantgemeenschap ook een breed dienstengamma aanbieden.

Een van de afdelingen van de HRD is Certificaten, die in 1976 werdt opgericht door groeiende vraag naar betrouwbare diamantcertificaten. Op dat ogenblik, waren er een groot aantal diamantlaboratoria. Die verschildende sorteren van methods hadden.waardoor het lezen van de certificaat zeer moeilijk en verwarrend werd voor de consument en de diamantenhandelaar

Voorafgaanden aan het officiële opening van de Afdeling van Certificaten was er een uitgebreid onderzoek. In 1972, werd door de Universiteit van Antwerpen (Rijksuniversitair Centrum Antwerpen, RUCA) onderzocht over de normen en de werkmethoden om de kwaliteit van geslepen diamanten te sorteren.

HRD was niet de enige organisatie om het belang van goede kwaliteitsbeschrijvingen te realiseren.
De federatie van de Wereld van Bourses van de Diamant (WFDB) en de Internationale Vereniging van de Fabrikanten van de Diamant (lDMA) waren ook van mening dat een duidelijk en gegrond systeem om geslepen diamanten te sorteren dringend nodig was.

In 1975, heeft de WFDB en IDMA een Comit� om een Internationale norm, werkmethoden en nomenclatuur regels opgezet.Vanaf 1976 is deze in de praktijk gebracht.

Deze Comit� veranderde later zijn naam in de Internationale Raad van de Diamant (IDC). In 1978, stelde IDC het resultaat van al deze inspanningen bij het wereldcongres van voor WFDB en IDMA: de Internationale Voorschriften om Opgepoetste Diamanten Te sorteren. Sindsdien werkt de HRD afdeling volgens de regels van de IDC en in de daarop volgende jaren werden de systemen goed gekeurd in andere belangrijke diamantenlaboratoria.

In Februari 1996, was de HRD de eerste diamantlabaratoirium ter wereld die de ISO 2009 creditatie ontving voor certificatie van geslepen stenen.

ISO 9002 is een Internationale norm betreffende beheer en kwaliteit systemen.

I

HRD Diamond Certificaat

De diamantcertificaten zijn een essentieel onderdeel van de diamanthandel geworden. Oorspronkelijk, werden de diamantcertificaten hoofdzakelijk vereist door beroeps bevolking, maar de laatste jaren is de vraag voor certificatie groeit.

Toch is het kopen van een diamant speciaal iets. Elke diamant heeft zijn eigen persoonlijkheid; het is een uniek kunstwerk, dat gedeeltelijk door aard en door menselijke hand wordt gemaakt. Om een diamant volledig te waarderen, is er informatie nodig en dit kan in een diamantcertificaat worden gevonden. Een certificaat is natuurlijk slechts nuttig als het betrouwbaar is. Het HRD certificaat heeft een uitstekende reputatie voor objectiviteit en kwaliteit. De anonimiteit wordt strikt gewaarborgd. De HRD Afdeling van Certificaten besteedt veel aandacht aan opleidingen en nieuwe leermachines: pas na zes maanden intensieve theoretisch en praktisch mag de werknemer in opleiding certificeren. Elke diamant wordt onderzocht door verscheidene personen, zodat de minder geoefende personen en de ervaren deskundige persoon vergeleken kunnen worden. Waardoor er een hoog niveau een kwaliteit en ervaring gewaarborgt kunnen worden .

Voor meer informatie neem dan contakt op met HRD Antwerpen Diamond Lab: +32 3 222 06 31 of e-mail diamondlab@hrdantwerp.be


Close